Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας και τη μέτρηση της επισκεψιμότητάς της.
Μπορείτε να ρυθμίσετε τις επιλογές σας για τα cookies χρησιμοποιώντας τις καρτέλες στο αριστερό μέρος.
Υλικά συνταγής
10 μεγάλες σαρδέλες, καθαρισμένες σε φιλέτο
100 γρ. φέτα τριμμένη
½ κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1-2 κλωναράκια μάραθο, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1-2 πρέζες αποξηραμένη ρίγανη
αλάτι πιπέρι
ελαιόλαδο
1 λεμονιού ο χυμός
Εκτέλεση συνταγής
Ζητάτε από το ψαρά σας να σας φιλετάρει τις σαρδέλες σας ή τις φιλετάρετε μόνοι σας, δηλ. καθαρίζετε τα λέπια και αφαιρείτε το κεφάλι και το κόκαλο, προσέχοντας να μην τις κόψετε στα δύο. Αφήνετε την ουρίτσα τους. Ανοίγετε πάνω σε δίσκο, τα φιλέτα σαρδέλας με το δέρμα προς τα κάτω, τα αλατίζετε με 1-2 πρέζες αλάτι και τα αφήνετε μέχρι να ετοιμάσετε τη γέμιση.
Σε ένα μπολ βάζετε τη φέτα, τη πιπεριά, το σκόρδο, το μάραθο, τη ρίγανη, λίγο πιπέρι και 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο και τα ανακατεύετε να αναμειχθούν. Γεμίζετε το κάθε φιλέτο σαρδέλας με ½ κουταλάκι από τη γέμιση και τις “κλείνετε” με μια οδοντογλυφίδα.
Τοποθετείτε τις σαρδέλες κολλητά τη μια δίπλα στην άλλη σε ένα λαδωμένο πυρέξ με τη γέμιση προς τα επάνω. Τις πασπαλίζετε στην επιφάνειά τους με λίγο αλάτι και τις περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο. Τις ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 20-25 λ. και τις σερβίρετε αμέσως με λαδολέμονο και ρίγανη.
Υλικά συνταγής
4 κολιοί, 300 γρ. περίπου ο ένας
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 ώριμες ντομάτες σε καρεδάκια
1 κ.σ. κοφτή ντοματοπελτέ
2-3 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φετούλες
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1½ ποτήρι νερό
1/4 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κ.σ. κάπαρη (προαιρετικά)
1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Καθαρίζετε καλά τα ψάρια και αν θέλετε κόβετε τα κεφάλια. Τα αλατίζετε ελαφρώς, εξωτερικά και εσωτερικά και τα αφήνετε στη άκρη.
Σε ένα μέτριο πυρέξ βάζετε τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ντοματοπελτέ διαλυμένο στο 1/2 ποτήρι νερού, τα 3/4 του ψιλοκομμένου μαϊντανού, τη κάπαρη, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.
Βάζετε στο πυρέξ και τα ψάρια και προσθέτετε και το άλλο 1/2 ποτήρι νερό να σκεπαστούν μέχρι τη μέση τα ψάρια. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε 3 οριζόντιες, βαθιές χαρακιές στη επιφάνεια κάθε ψαριού. Προαιρετικά, πλένετε το λεμόνι και το κόβετε κάθετα στη μέση και σε λεπτές φετούλες το κάθε μισό κομμάτι. Βάζετε τη κάθε φέτα μέσα σε κάθε χαρακιά. Περιχύνετε το φαγητό με το ελαιόλαδο.
Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30 λ περίπου μέχρι να γίνει η σάλτσα και το ψάρι. Σε περίπτωση που χρειαστεί επιπλέον νερό προσθέτετε λίγο λίγο από το υπόλοιπο 1/2 ποτήρι νερό που έχει περισσέψει. Αν οι κολιοί είναι μικροί και είναι έτοιμοι νωρίτερα από τη σάλτσα, βγάζετε τα ψάρια από το φούρνο και αφήνετε τη σάλτσα για 10 λ ακόμα μέχρι να πήξει και να μην είναι υδαρής.
Περιγραφή
ΨΑ ΡΟΥΛΑ ,Σμυρνάκης Σ.Δημήτριος .
Μετά από 85 χρόνια στο χονδρεμπόριο και 20 χρόνια στη Βαρβάκειο Αγορά, η οικογένεια “ΣΜΥΡΝΑΚΗ” τώρα έρχεται στη γειτονιά σας, χωρίς μεσάζοντες, με ευθύνη απέναντι στην οικογένεια.
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ τηλ.2107522991
Υλικά συνταγής
10 μεγάλες σαρδέλες, καθαρισμένες σε φιλέτο
100 γρ. φέτα τριμμένη
½ κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1-2 κλωναράκια μάραθο, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1-2 πρέζες αποξηραμένη ρίγανη
αλάτι πιπέρι
ελαιόλαδο
1 λεμονιού ο χυμός
Εκτέλεση συνταγής
Ζητάτε από το ψαρά σας να σας φιλετάρει τις σαρδέλες σας ή τις φιλετάρετε μόνοι σας, δηλ. καθαρίζετε τα λέπια και αφαιρείτε το κεφάλι και το κόκαλο, προσέχοντας να μην τις κόψετε στα δύο. Αφήνετε την ουρίτσα τους. Ανοίγετε πάνω σε δίσκο, τα φιλέτα σαρδέλας με το δέρμα προς τα κάτω, τα αλατίζετε με 1-2 πρέζες αλάτι και τα αφήνετε μέχρι να ετοιμάσετε τη γέμιση.
Σε ένα μπολ βάζετε τη φέτα, τη πιπεριά, το σκόρδο, το μάραθο, τη ρίγανη, λίγο πιπέρι και 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο και τα ανακατεύετε να αναμειχθούν. Γεμίζετε το κάθε φιλέτο σαρδέλας με ½ κουταλάκι από τη γέμιση και τις “κλείνετε” με μια οδοντογλυφίδα.
Τοποθετείτε τις σαρδέλες κολλητά τη μια δίπλα στην άλλη σε ένα λαδωμένο πυρέξ με τη γέμιση προς τα επάνω. Τις πασπαλίζετε στην επιφάνειά τους με λίγο αλάτι και τις περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο. Τις ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 20-25 λ. και τις σερβίρετε αμέσως με λαδολέμονο και ρίγανη.
Υλικά συνταγής
4 κολιοί, 300 γρ. περίπου ο ένας
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 ώριμες ντομάτες σε καρεδάκια
1 κ.σ. κοφτή ντοματοπελτέ
2-3 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φετούλες
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1½ ποτήρι νερό
1/4 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κ.σ. κάπαρη (προαιρετικά)
1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Καθαρίζετε καλά τα ψάρια και αν θέλετε κόβετε τα κεφάλια. Τα αλατίζετε ελαφρώς, εξωτερικά και εσωτερικά και τα αφήνετε στη άκρη.
Σε ένα μέτριο πυρέξ βάζετε τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ντοματοπελτέ διαλυμένο στο 1/2 ποτήρι νερού, τα 3/4 του ψιλοκομμένου μαϊντανού, τη κάπαρη, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.
Βάζετε στο πυρέξ και τα ψάρια και προσθέτετε και το άλλο 1/2 ποτήρι νερό να σκεπαστούν μέχρι τη μέση τα ψάρια. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε 3 οριζόντιες, βαθιές χαρακιές στη επιφάνεια κάθε ψαριού. Προαιρετικά, πλένετε το λεμόνι και το κόβετε κάθετα στη μέση και σε λεπτές φετούλες το κάθε μισό κομμάτι. Βάζετε τη κάθε φέτα μέσα σε κάθε χαρακιά. Περιχύνετε το φαγητό με το ελαιόλαδο.
Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30 λ περίπου μέχρι να γίνει η σάλτσα και το ψάρι. Σε περίπτωση που χρειαστεί επιπλέον νερό προσθέτετε λίγο λίγο από το υπόλοιπο 1/2 ποτήρι νερό που έχει περισσέψει. Αν οι κολιοί είναι μικροί και είναι έτοιμοι νωρίτερα από τη σάλτσα, βγάζετε τα ψάρια από το φούρνο και αφήνετε τη σάλτσα για 10 λ ακόμα μέχρι να πήξει και να μην είναι υδαρής.
Αφήστε μια απάντηση