Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας και τη μέτρηση της επισκεψιμότητάς της.
Μπορείτε να ρυθμίσετε τις επιλογές σας για τα cookies χρησιμοποιώντας τις καρτέλες στο αριστερό μέρος.
Χωριάτικη σαλάτα σε τερίνα
Υλικά
1½ κιλό ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες, τριμμένες
½ φλιτζάνι ελιές Καλαμών, σε κυβάκια
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
2 φύλλα ζελατίνης (2γρ. το καθένα)
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
300γρ. φέτα τριμμένη στον τρίφτη
300γρ. ανθότυρο
½ φλιτζάνι γάλα
2 φύλλα ζελατίνης (2γρ. το καθένα)
½ αγγούρι κομμένο κατά μήκος σε λεπτές φέτες
2 πιπεριές πράσινες, σε μπαστουνάκια
2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 κουτ. σούπας κάππαρη
½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
½ κουτ. γλυκού ρίγανη
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Φτιάξτε το
Βήμα 1
Για τη βάση: Αφού τρίψετε τις ντομάτες τις αφήνετε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν από τα υγρά τους. Έτσι θα έχετε μόνον τον πολτό. Κρατάτε από τα υγρά ½ φλιτζάνι το οποίο θα ζεστάνετε ελαφρά.
Βήμα 2
Μαλακώνετε τη ζελατίνη σε κρύο νερό, την πιέζετε καλά στη χούφτα μας για να τη στραγγίξετε και να την προσθέσετε στα ζεστά υγρά της ντομάτας. Ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα.
Βήμα 3
Σε ένα βαθύ σκεύος ενώνετε τη στραγγισμένη ντομάτα, το μίγμα της ζελατίνης, τις ελιές, τη ζάχαρη, τη ρίγανη και αλατοπιπερώνετε. Στρώνετε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ ή ένα σκεύος για τερίνα με πλαστική μεμβράνη (πάτο και τοιχώματα). Αδειάζετε το μίγμα της ντομάτας και μεταφέρετε το σκεύος στην κατάψυξη για 10-15 λεπτά.
Βήμα 4
Στο μεταξύ ετοιμάζετε και την κρέμα φέτας: ενώνετε τη φέτα με το ανθότυρο και τα πολτοποιείτε με ένα πιρούνι. Ζεσταίνετε το γάλα και λιώνετε τη ζελατίνη την οποία έχετε μαλακώσει σε κρύο νερό όπως και παραπάνω. Το προσθέτετε στο μίγμα της φέτας. Βγάζετε από το ψυγείο την τερίνα και στρώνετε το μίγμα φέτας πάνω στο μίγμα ντομάτας. Μεταφέρετε την τερίνα στο ψυγείο και αφήνετε να σφίξει για 5-6 ώρες.
Βήμα 5
Σοτάρετε τις πιπεριές στο ελαιόλαδο για λίγα λεπτά. Τις αλατοπιπερώνετε και, πριν αποσύρετε, προσθέτετε και το αγγούρι. Ανακατεύετε και ακουμπάτε τα λαχανικά πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν. Ετοιμάζετε και τη βινεγκρέτ, ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε βαθύ σκεύος.
Βήμα 6
Ξεφορμάρετε την τερίνα σε μακρόστενη πιατέλα αναποδογυρίζοντάς την. Με τη βοήθεια της πλαστικής μεμβράνης θα γίνει πιο εύκολα. Την ώρα του σερβιρίσματος τη στολίζετε με τα σοταρισμένα λαχανικά και την περιχύνετε με τη βινεγκρέτ.
Περιγραφή
το Αγρόκτημα Αργυρόπουλου στο Πόρτο Ράφτη -που περνά από γενιά σε γενιά και καταγράφει ιστορία άνω των 80 χρόνων- είναι πλέον ένα από τα καλύτερα Αγροκτήματα της Αττικής με εκλεκτές καλλιέργειες βιολογικών εποχιακών λαχανικών πλούσιας διατροφικής αξίας.
Ε, λοιπόν, από αυτό το σαν από σελίδα της Martha Stewart Αγρόκτημα, που καλλιεργεί ό,τι εκλεκτότερο, προέρχονται και τα Easter Treats Γλυκό Πορτοκάλι, Μαρμελάδα Πορτοκάλι, Μαρμελάδα Μήλο-Αχλάδι, Λικέρ Πικραμύγδαλο “και homemade cookies
Πανέμορφες ετικέτες και συσκευασίες, λιτές και κομψές όπως αρμόζει στα συγκεκριμένα προϊόντα που έχουν το άρωμα της Ελλάδας,κατάλληλες για προσωπικά δώρα ή κέρασμα γάμου…
Το Αγρόκτημα Αργυρόπουλου, εκτός από τα βιολογικά εποχιακά λαχανικά, φτιάχνει από ότι καταλάβατε και εκπληκτικές χειροποίητες μαρμελάδες, τσάτνει και λικέρ..
Χωριάτικη σαλάτα σε τερίνα
Υλικά
1½ κιλό ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες, τριμμένες
½ φλιτζάνι ελιές Καλαμών, σε κυβάκια
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
2 φύλλα ζελατίνης (2γρ. το καθένα)
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
300γρ. φέτα τριμμένη στον τρίφτη
300γρ. ανθότυρο
½ φλιτζάνι γάλα
2 φύλλα ζελατίνης (2γρ. το καθένα)
½ αγγούρι κομμένο κατά μήκος σε λεπτές φέτες
2 πιπεριές πράσινες, σε μπαστουνάκια
2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 κουτ. σούπας κάππαρη
½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
½ κουτ. γλυκού ρίγανη
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Φτιάξτε το
Βήμα 1
Για τη βάση: Αφού τρίψετε τις ντομάτες τις αφήνετε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν από τα υγρά τους. Έτσι θα έχετε μόνον τον πολτό. Κρατάτε από τα υγρά ½ φλιτζάνι το οποίο θα ζεστάνετε ελαφρά.
Βήμα 2
Μαλακώνετε τη ζελατίνη σε κρύο νερό, την πιέζετε καλά στη χούφτα μας για να τη στραγγίξετε και να την προσθέσετε στα ζεστά υγρά της ντομάτας. Ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα.
Βήμα 3
Σε ένα βαθύ σκεύος ενώνετε τη στραγγισμένη ντομάτα, το μίγμα της ζελατίνης, τις ελιές, τη ζάχαρη, τη ρίγανη και αλατοπιπερώνετε. Στρώνετε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ ή ένα σκεύος για τερίνα με πλαστική μεμβράνη (πάτο και τοιχώματα). Αδειάζετε το μίγμα της ντομάτας και μεταφέρετε το σκεύος στην κατάψυξη για 10-15 λεπτά.
Βήμα 4
Στο μεταξύ ετοιμάζετε και την κρέμα φέτας: ενώνετε τη φέτα με το ανθότυρο και τα πολτοποιείτε με ένα πιρούνι. Ζεσταίνετε το γάλα και λιώνετε τη ζελατίνη την οποία έχετε μαλακώσει σε κρύο νερό όπως και παραπάνω. Το προσθέτετε στο μίγμα της φέτας. Βγάζετε από το ψυγείο την τερίνα και στρώνετε το μίγμα φέτας πάνω στο μίγμα ντομάτας. Μεταφέρετε την τερίνα στο ψυγείο και αφήνετε να σφίξει για 5-6 ώρες.
Βήμα 5
Σοτάρετε τις πιπεριές στο ελαιόλαδο για λίγα λεπτά. Τις αλατοπιπερώνετε και, πριν αποσύρετε, προσθέτετε και το αγγούρι. Ανακατεύετε και ακουμπάτε τα λαχανικά πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν. Ετοιμάζετε και τη βινεγκρέτ, ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε βαθύ σκεύος.
Βήμα 6
Ξεφορμάρετε την τερίνα σε μακρόστενη πιατέλα αναποδογυρίζοντάς την. Με τη βοήθεια της πλαστικής μεμβράνης θα γίνει πιο εύκολα. Την ώρα του σερβιρίσματος τη στολίζετε με τα σοταρισμένα λαχανικά και την περιχύνετε με τη βινεγκρέτ.
Αφήστε μια απάντηση