Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας και τη μέτρηση της επισκεψιμότητάς της.
Μπορείτε να ρυθμίσετε τις επιλογές σας για τα cookies χρησιμοποιώντας τις καρτέλες στο αριστερό μέρος.
Ελληνικό τσίζκεϊκ με φιστίκι Αιγίνης και κουρούπα* από τον Στέλιο Παρλιάρο
(* κουρούπα: κρητική ξινομυζήθρα)
In: Σπιτικές μπάρες με βρώμη, δημητριακά και ... φιστίκια Αιγίνης.
Υπάρχουν πολλοί ευφάνταστοι τρόποι να ελληνοποιήσεις το τσίζκεϊκ. Εδώ ο σεφ φτιάχνει μια μαλακή βάση από φιστίκια Αιγίνης, αντί για τα τριμμένα digestives των Αμερικανών, ενώ για τη γέμιση αναμειγνύουμε γιαούρτι με κρητική κουρούπα, ένα είδος ξινομυζήθρας από πρόβειο και κατσικίσιο γάλα.
Προετοιμασία: 15΄, Βράσιμο + Ψήσιμο: 15΄, Αναμονή: 2 ώρες
Υλικά (για 8 - 10 άτομα)
Για τη βάση
200 γρ. ψίχα φιστικιού Αιγίνης
70 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
40 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 αυγό
Για τη γέμιση
700 γρ. κουρούπα (κρητική ξινομυζήθρα)
100 γρ. ζάχαρη άχνη
300 γρ. γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό
1 φύλλο (5 γρ.) ζελατίνης
Για το γλυκό του κουταλιού σύκο
300 γρ. ξερά σύκα, κομμένα στα 4
250 γρ. μέλι θυμαρίσιο
500 ml φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
το ξύσμα από 1 μέτριο ακέρωτο πορτοκάλι
1/2 κουτ. γλυκού
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Βάση:Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.
Αλέθουμε στο μπλέντερ το φιστίκι σε σκόνη. Σε ένα μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί. Bάζουμε σε ένα ρηχό ταψί ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ., απλώνουμε το μείγμα ισόπαχα και ψήνουμε για 12 - 15 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε τη βάση να κρυώσει. Με ένα μαχαίρι την ξεκολλάμε από τα τοιχώματα, χωρίς να αφαιρέσουμε το τσέρκι.
Γέμιση: Σε ένα μπολ με 100 ml κρύο νερό μουλιάζουμε τη ζελατίνη για περίπου 10 λεπτά. Τη στραγγίζουμε και τη μεταφέρουμε σε άλλο μπολ. Ρίχνουμε περίπου 50 ml ζεστό νερό και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί.
Στον πολυκόφτη που διαθέτουμε χτυπάμε το τυρί με την άχνη έως ότου σχηματιστεί μια σφιχτή αλλά ομοιογενής κρέμα. Προσθέτουμε τη διαλυμένη ζελατίνη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε απαλά και αδειάζουμε μέσα στην ψημένη βάση. Στρώνουμε ομοιόμορφα και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Γλυκό κουταλιού σύκο: Σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε μέτρια φωτιά το χυμό με το μέλι για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να κοχλάζουν. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να σχηματιστεί ένα δεμένο σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει.
Βγάζουμε το τσίζκεϊκ από το ψυγείο, αφαιρούμε το τσέρκι, απλώνουμε το γλυκό του κουταλιού και σερβίρουμε.
Πιθανότατα θα αναρωτιέστε τι καινούριο μπορεί να φέρει ένα ακόμα e-shop, σαν αυτά που ως μανιτάρια ξεφυτρώνουν καθημερινά στις απέραντες πεδιάδες του διαδικτύου. Εκεί ακριβώς όμως βρίσκεται και η διαφορά, στο γεγονός ότι δεν πρόκειται για ένα ακόμα e-shop!
Η μακρόχρονη ενασχόλησή μας με την οικογενειακή επιχείρηση εστίασης, η οποία εδώ και χρόνια μεσουρανεί στο στερέωμα της αιγινήτικης γαστρονομίας, έχει οξύνει το ένστικτο αλλά και την αγάπη μας για ό,τι έχει να κάνει με το καλό φαγητό, αδιαπραγμάτευτη βάση του οποίου αποτελούν όχι απλά οι καλές, αλλά οι άριστες πρώτες ύλες!
Έτσι, γεννήθηκε η ιδέα να δημιουργήσουμε το “Mikaela’s Goods”, ένα e-shop αποκλειστικά για παραδοσιακά, τοπικά και βιολογικά προϊόντα μικρών παραγωγών από την Αίγινα και ολόκληρη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων οπωσδήποτε το μοναδικό αιγινήτικο φιστίκι, εκλεκτά μέλια, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ελληνικά όσπρια άριστης ποιότητος, γλυκά παρασκευασμένα από αγνά υλικά, και πολλά ακόμα προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας!
Η Αίγινα αποτελεί το ιδανικό πλαίσιο για την γέννηση και την ανάπτυξη αυτής της ιδέας, όντας ένας τόπος ο οποίος, παράλληλα με την αναμφισβήτητη τουριστική ταυτότητά του, διατηρεί αλώβητο τον παραδοσιακό του χαρακτήρα και την πρωτογενή παραγωγή του, δίνοντας πάντοτε σημασία και αξία στην φροντίδα της γης και στην καλλιέργειά της.
Στόχος μας, τα εκλεκτά καλούδια που εμείς εμπιστευόμαστε και ανακαλύπτουμε στις γειτονιές της ελληνικής επαρχίας, να μπορούν να τα γευθούν και να απογειωθούν γευστικά όχι μόνον οι Αιγινήτες και οι Έλληνες, αλλά και καταναλωτές από την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο!
Διακαής πόθος μας να ξαναμυήσουμε τους ανθρώπους που θα έρθουν κοντά μας στο τι σημαίνει Μεσογειακή Διατροφή, να τους πείσουμε να ακολουθήσουν νέες και πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες και να τους “εκπαιδεύσουμε” στο πώς θα μάθουν να επιλέγουν αποκλειστικά και μόνο τους γευστικούς θησαυρούς της μάνας γης!
Καλώς ήρθατε στο “Mikaela’s Goods”!
Το Ηλεκτρονικό μας κατάστημα:
Παγκόσμια Διανομή Προϊόντων
Ανακαλύπτουμε καλούδια στις γειτονιές της Ελληνικής Επαρχίας και τα διανέμουμε σε όλο τον κόσμο.
Γευστικοί Θησαυροί
Στόχος μας να φέρούμε κοντά τους ανθρώπους στην Μεσογειακή Διατροφή.
Δωρεάν Μεταφορικά
Τα έξοδα αποστολής για την Ελλάδα, είναι δωρεάν για παραγγελίες αξίας 49 ευρώ και άνω.
Ελληνικό τσίζκεϊκ με φιστίκι Αιγίνης και κουρούπα* από τον Στέλιο Παρλιάρο
(* κουρούπα: κρητική ξινομυζήθρα)
In: Σπιτικές μπάρες με βρώμη, δημητριακά και ... φιστίκια Αιγίνης.
Υπάρχουν πολλοί ευφάνταστοι τρόποι να ελληνοποιήσεις το τσίζκεϊκ. Εδώ ο σεφ φτιάχνει μια μαλακή βάση από φιστίκια Αιγίνης, αντί για τα τριμμένα digestives των Αμερικανών, ενώ για τη γέμιση αναμειγνύουμε γιαούρτι με κρητική κουρούπα, ένα είδος ξινομυζήθρας από πρόβειο και κατσικίσιο γάλα.
Προετοιμασία: 15΄, Βράσιμο + Ψήσιμο: 15΄, Αναμονή: 2 ώρες
Υλικά (για 8 - 10 άτομα)
Για τη βάση
200 γρ. ψίχα φιστικιού Αιγίνης
70 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
40 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 αυγό
Για τη γέμιση
700 γρ. κουρούπα (κρητική ξινομυζήθρα)
100 γρ. ζάχαρη άχνη
300 γρ. γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό
1 φύλλο (5 γρ.) ζελατίνης
Για το γλυκό του κουταλιού σύκο
300 γρ. ξερά σύκα, κομμένα στα 4
250 γρ. μέλι θυμαρίσιο
500 ml φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
το ξύσμα από 1 μέτριο ακέρωτο πορτοκάλι
1/2 κουτ. γλυκού
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Βάση:Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.
Αλέθουμε στο μπλέντερ το φιστίκι σε σκόνη. Σε ένα μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί. Bάζουμε σε ένα ρηχό ταψί ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ., απλώνουμε το μείγμα ισόπαχα και ψήνουμε για 12 - 15 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε τη βάση να κρυώσει. Με ένα μαχαίρι την ξεκολλάμε από τα τοιχώματα, χωρίς να αφαιρέσουμε το τσέρκι.
Γέμιση: Σε ένα μπολ με 100 ml κρύο νερό μουλιάζουμε τη ζελατίνη για περίπου 10 λεπτά. Τη στραγγίζουμε και τη μεταφέρουμε σε άλλο μπολ. Ρίχνουμε περίπου 50 ml ζεστό νερό και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί.
Στον πολυκόφτη που διαθέτουμε χτυπάμε το τυρί με την άχνη έως ότου σχηματιστεί μια σφιχτή αλλά ομοιογενής κρέμα. Προσθέτουμε τη διαλυμένη ζελατίνη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε απαλά και αδειάζουμε μέσα στην ψημένη βάση. Στρώνουμε ομοιόμορφα και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Γλυκό κουταλιού σύκο: Σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε μέτρια φωτιά το χυμό με το μέλι για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να κοχλάζουν. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να σχηματιστεί ένα δεμένο σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει.
Βγάζουμε το τσίζκεϊκ από το ψυγείο, αφαιρούμε το τσέρκι, απλώνουμε το γλυκό του κουταλιού και σερβίρουμε.
Αφήστε μια απάντηση