Sign In

  • ΨΗΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

    1 1/2 κιλό χοιρινό μπούτι

    1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί ή μηλίτη

    1 κουτ. σουπ. σόγια σος

    1 κουτ. σουπ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο

    4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες

    1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη (προαιρετικά)

    αλάτι, πιπέρι

    2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο

    1 κουτ. σουπ. μπαχάρι

    1 κουτ.γλυκ. δενδρολίβανο

    1 ξύλο κανέλας

    2 κουτ.γλυκ. μαύρη ζάχαρη

    2 φλιτζάνια ζωμό κοτόλουλο

    8 μεγάλα κόκκινα ώριμα δαμάσκηνα

    10 ντοματίνια

    2 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

    1. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε το αλάτι, το πιπέρι, το δενδρολίβανο, το μπαχάρι και το μισό σκόρδο. Ανοίγετε το κρέας οριζόντια στη μέση σε ένα μεγάλο φύλλο. Πασπαλίζετε τη επιφάνειά του με το μισό μείγμα μπαχαρικών και το τυλίγετε. Το δένετε με σπάγκο, ώστε να γίνει ρολό και πασπαλίζετε το ρολό με το υπόλοιπο μείγμα μπαχαρικών.

    2. Σε ένα ταψί τοποθετείτε το κρέας και προσθέτετε το κρασί, τη σόγια, το ελαιόλαδο, το τζίντζερ, τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας, το υπόλοιπο σκόρδο και το τσίλι. Σκεπάζετε με μεμβράνη και το αφήνετε να μαριναριστεί στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες, γυρνώντας το κατά διαστήματα.

    3. Βγάζετε το ταψί από το ψυγείο, προσθέτετε το ζωμό και ψήνετε το κρέας σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς για 1 ½ ώρα. Κατόπιν προσθέτετε τα ντοματίνια, τα δαμάσκηνα και τα κλωναράκια δενδρολίβανου και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 30 λεπτά, αυξάνοντας την θερμοκρασία στους 200 βαθμούς για να πάρει χρώμα το φαγητό.

    ΧΡΗΣΙΜΟ

    Την ίδια συνταγή μπορείτε να τη φτιάξετε και με αρνί ή κατσίκι, και με ξερά δαμάσκηνα τα οποία θα μουσκέψετε πριν στο κρασί.

    Περιγραφή
  • Download συνταγη-φωτό.jpg

Με την μεγάλη και πολύχρονη εμπειρία μας στο χώρο του κρέατος σας εγγυόμαστε την ποιότητα και την νοστιμιά .. στο πιάτο σας!

Εκλεκτό κρέας μοναδικής ποιότητας από επιλεγμένες μικρές και μεγάλες φάρμες παίρνουν θέση στο τραπέζι σας καθημερινά με την εμπιστοσύνη και την εγγύηση του καταστήματος

Meat Stories by Falieros.

Με μια μακρόχρονη πορεία στο χώρο των τροφίμων παραμένει δίπλα σας πάντα με ότι πιο φρέσκο. Όνομα συνώνυμο της ποιότητας, της άριστης εξυπηρέτησης, μια σχέσης ζωής κι εμπιστοσύνης!

Με την μεγάλη και πολύχρονη εμπειρία μας στο χώρο του κρέατος σας εγγυόμαστε την ποιότητα και την νοστιμιά .. στο πιάτο σας!

Τώρα το κρεοπωλείο Meat Stories by Falieros δίνει και την δυνατότητα delivery. Με ένα τηλεφώνημα, η παραγγελία σας παραδίδεται γρήγορα και δωρεάν στο χώρο σας.

Meat Stories by Falieros τώρα και delivery!!! Από το 1968 σας προσφέρουμε κορυφαία προϊόντα από την ελληνική αγορά και επώνυμους οίκους του εξωτερικού για συναρπαστικές συνταγές.

Επιλέξτε από την μεγάλη ποικιλία κρεατικών που διαθέτει το κατάστημα μας και με ένα τηλεφώνημα στο 210 24 45 525 έρχονται στην πόρτα σας !

Συνταγή

ΨΗΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

1 1/2 κιλό χοιρινό μπούτι

1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί ή μηλίτη

1 κουτ. σουπ. σόγια σος

1 κουτ. σουπ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο

4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες

1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη (προαιρετικά)

αλάτι, πιπέρι

2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο

1 κουτ. σουπ. μπαχάρι

1 κουτ.γλυκ. δενδρολίβανο

1 ξύλο κανέλας

2 κουτ.γλυκ. μαύρη ζάχαρη

2 φλιτζάνια ζωμό κοτόλουλο

8 μεγάλα κόκκινα ώριμα δαμάσκηνα

10 ντοματίνια

2 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

1. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε το αλάτι, το πιπέρι, το δενδρολίβανο, το μπαχάρι και το μισό σκόρδο. Ανοίγετε το κρέας οριζόντια στη μέση σε ένα μεγάλο φύλλο. Πασπαλίζετε τη επιφάνειά του με το μισό μείγμα μπαχαρικών και το τυλίγετε. Το δένετε με σπάγκο, ώστε να γίνει ρολό και πασπαλίζετε το ρολό με το υπόλοιπο μείγμα μπαχαρικών.

2. Σε ένα ταψί τοποθετείτε το κρέας και προσθέτετε το κρασί, τη σόγια, το ελαιόλαδο, το τζίντζερ, τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας, το υπόλοιπο σκόρδο και το τσίλι. Σκεπάζετε με μεμβράνη και το αφήνετε να μαριναριστεί στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες, γυρνώντας το κατά διαστήματα.

3. Βγάζετε το ταψί από το ψυγείο, προσθέτετε το ζωμό και ψήνετε το κρέας σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς για 1 ½ ώρα. Κατόπιν προσθέτετε τα ντοματίνια, τα δαμάσκηνα και τα κλωναράκια δενδρολίβανου και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 30 λεπτά, αυξάνοντας την θερμοκρασία στους 200 βαθμούς για να πάρει χρώμα το φαγητό.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Την ίδια συνταγή μπορείτε να τη φτιάξετε και με αρνί ή κατσίκι, και με ξερά δαμάσκηνα τα οποία θα μουσκέψετε πριν στο κρασί.

Διεύθυνση

Προσθήκη Αξιολόγησης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εξυπηρέτηση
Ποιότητα
Τιμή

Verified Listing

Στείλτε μήνυμα

    Επιθυμητός τρόπος επικοινωνίας

    Τώρα Κλειστά

    Ωράριο Επιχείρησης

    • Δευτέρα 09:00 - 18:00
    • Τρίτη 09:00 - 18:00
    • Τετάρτη 09:00 - 18:00
    • Πέμπτη 09:00 - 18:00
    • Παρασκευή 09:00 - 18:00
    • Σάββατο 09:00 - 18:00
    • ΚυριακήΚλειστά