Sign In

  • Cookies με ταχίνι, βρώμη και σοκολάτα

    Υλικά

    1¼ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (155g)

    1 κούπα νιφάδες βρώμης, αλεσμένες σε πούδρα (90g)

    2 κ.γλ. κορν φλάουρ

    1 κ.γλ. μαγειρική σόδα

    ½ κ.γλ. αλάτι

    ½ κούπα βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου (115g)

    ¼ κούπας ταχίνι (60g)

    ½ κούπα καστανή ζάχαρη (110g)

    ½ κούπα ζάχαρη λευκή κρυσταλλική (100g)

    2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή βανιλίνη

    1 αυγό

    1 συσκευασία κουβερτούρα σε σταγόνες (100g)

    50g κουβερτούρα γάλακτος, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια

     

    Εκτέλεση

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και τοποθετούμε τη σχάρα στη μεσαία θέση. Στρώνουμε δύο λαμαρίνες με λαδόκολλα.

    Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε μαζί, το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τη σόδα και το αλάτι. Αλέθουμε στο μπλέντερ ή στο multi τις νιφάδες βρώμης μέχρι να γίνουν πούδρα και τις αναμειγνύουμε με το αλεύρι.

    Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, το ταχίνι και τα δύο είδη ζάχαρης μέχρι να αφρατέψουν, 3 με 5 λεπτά, καθαρίζοντας ενδιάμεσα τα τοιχώματα του μπολ με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το μείγμα των στεγνών υλικών και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, μέχρι να υγρανθούν και να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Τέλος, προσθέτουμε τις σταγόνες και τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε ώστε να κατανεμηθούν ομοιόμορφα μέσα στη ζύμη.

    Παίρνουμε με το χέρι κομμάτια ζύμης στο μέγεθος καρυδιού (περίπου 30g) και τα αραδιάζουμε στη λαμαρίνα φροντίζοντας να έχουν 5cm απόσταση μεταξύ τους. (Δεν χρειάζεται να πλάσουμε λείες μπαλίτσες ζύμης. Όταν τα κομμάτια της ζύμης έχουν ανώμαλη και τραχιά επιφάνεια, τα cookies αποκτούν πιο ελκυστική εμφάνιση όταν ψηθούν αλλά και πάλι γούστα είναι αυτά. Διαλέξτε και πράξτε αναλόγως.)

    Ψήνουμε κάθε λαμαρίνα χωριστά για 10 με 12 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν στις άκρες (στο κέντρο θα είναι ακόμη πολύ μαλακά). Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε 5 λεπτά πάνω στη λαμαρίνα και κατόπιν τα μεταφέρουμε με μια σπάτουλα πάνω σε σχάρα, μέχρι να κρυώσουν εντελώς. Διατηρούμε τα cookies σε αεροστεγές κουτί, μεταλλικό ή γυάλινο.

    Περιγραφή
  • Download φωτο-συνταγής-biovita2-1.jpg

Στις αρχές του 1999 η Biovita δημιουργεί ιδιόκτητο συσκευαστήριο, δραστηριοποιείται στην παραγωγή δικών της προϊόντων και παρουσιάζει στην ελληνική αγορά μία ολοκληρωμένη σειρά πιστοποιημένων βιολογικών προϊόντων. Το 2000, συνεχίζοντας την ραγδαία αναπτυξιακή της πορεία, η Biovita εντάσσει τα βιολογικά προϊόντα στα μεγάλα supermarkets της χώρας.

Στα επόμενα 6 χρόνια η εταιρία συνεχίζει να αναπτύσσει την γκάμα των προϊόντων της και να βελτιώνει συνεχώς την ποιότητά τους. Απαραίτητα εργαλεία για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος αποτέλεσε η υιοθέτηση και εφαρμογή των συστημάτων διαχείρισης της ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των προτύπων ISO22000:2005 και ISO 9001:2008 αντίστοιχα.

Στα μέσα του 2008 αποφασίζει να αναδείξει μία μεγάλη γκάμα προϊόντων Super Foods και δικαιώνεται από τους καταναλωτές για τις επιλογές σε ποιότητα και συνδυασμούς προϊόντων. Έκτοτε το εύρος των προϊόντων της Biovita αυξάνεται συνεχώς, με υλοποιήσεις καινοτόμων ιδεών σε νέα προϊόντα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας.

Ποιότητα
Η υψηλή ποιότητα των προϊόντων της BIOVITA. αποτελεί το πρωταρχικό στόχο των προσπαθειών των εργαζομένων της εταιρείας.

Ο Ποιοτικός Έλεγχος ξεκινά από το στάδιο της παραλαβής των πρώτων υλών, συνεχίζεται σε όλα τα παραγωγικά στάδια και τελειώνει με τη φόρτωση των έτοιμων προϊόντων.

Οι πρώτες ύλες, αρχικά, φυλάσσονται σε θάλαμο συντηρήσεως όπου οι συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας είναι οι κατάλληλες ώστε να διατηρούνται στην αρχική φυσική τους κατάσταση μέχρι τη στιγμή της συσκευασίας τους. Στη συνέχεια συσκευάζονται προσεκτικά με τις κατάλληλες μεθόδους και αποθηκεύονται σε ελεγχόμενους χώρους και συνθήκες μέχρι να διατεθούν στο καταναλωτή.

Ποιοτικό προϊόν στο χώρο του βιολογικού τροφίμου σημαίνει κατάλληλα συσκευασμένο προϊόν ώστε να διατηρεί τα θρεπτικά συστατικά και ταυτόχρονα την φρεσκάδα στη γεύση και στο άρωμα.

Η BIOVITA διαθέτει σύστημα HACCP το οποίο αποτελεί τη μέθοδο για τη διαβεβαίωση της ασφάλειας των τροφίμων από την παραγωγή μέχρι την κατανάλωση και είναι πιστοποιημένη με ISO 22000.

Συνταγή

Cookies με ταχίνι, βρώμη και σοκολάτα

Υλικά

1¼ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (155g)

1 κούπα νιφάδες βρώμης, αλεσμένες σε πούδρα (90g)

2 κ.γλ. κορν φλάουρ

1 κ.γλ. μαγειρική σόδα

½ κ.γλ. αλάτι

½ κούπα βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου (115g)

¼ κούπας ταχίνι (60g)

½ κούπα καστανή ζάχαρη (110g)

½ κούπα ζάχαρη λευκή κρυσταλλική (100g)

2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή βανιλίνη

1 αυγό

1 συσκευασία κουβερτούρα σε σταγόνες (100g)

50g κουβερτούρα γάλακτος, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και τοποθετούμε τη σχάρα στη μεσαία θέση. Στρώνουμε δύο λαμαρίνες με λαδόκολλα.

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε μαζί, το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τη σόδα και το αλάτι. Αλέθουμε στο μπλέντερ ή στο multi τις νιφάδες βρώμης μέχρι να γίνουν πούδρα και τις αναμειγνύουμε με το αλεύρι.

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, το ταχίνι και τα δύο είδη ζάχαρης μέχρι να αφρατέψουν, 3 με 5 λεπτά, καθαρίζοντας ενδιάμεσα τα τοιχώματα του μπολ με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το μείγμα των στεγνών υλικών και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, μέχρι να υγρανθούν και να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Τέλος, προσθέτουμε τις σταγόνες και τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε ώστε να κατανεμηθούν ομοιόμορφα μέσα στη ζύμη.

Παίρνουμε με το χέρι κομμάτια ζύμης στο μέγεθος καρυδιού (περίπου 30g) και τα αραδιάζουμε στη λαμαρίνα φροντίζοντας να έχουν 5cm απόσταση μεταξύ τους. (Δεν χρειάζεται να πλάσουμε λείες μπαλίτσες ζύμης. Όταν τα κομμάτια της ζύμης έχουν ανώμαλη και τραχιά επιφάνεια, τα cookies αποκτούν πιο ελκυστική εμφάνιση όταν ψηθούν αλλά και πάλι γούστα είναι αυτά. Διαλέξτε και πράξτε αναλόγως.)

Ψήνουμε κάθε λαμαρίνα χωριστά για 10 με 12 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν στις άκρες (στο κέντρο θα είναι ακόμη πολύ μαλακά). Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε 5 λεπτά πάνω στη λαμαρίνα και κατόπιν τα μεταφέρουμε με μια σπάτουλα πάνω σε σχάρα, μέχρι να κρυώσουν εντελώς. Διατηρούμε τα cookies σε αεροστεγές κουτί, μεταλλικό ή γυάλινο.

Διεύθυνση

Προσθήκη Αξιολόγησης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εξυπηρέτηση
Ποιότητα
Τιμή

Verified Listing

Στείλτε μήνυμα

    Επιθυμητός τρόπος επικοινωνίας

    Τώρα Κλειστά

    Ωράριο Επιχείρησης

    • Δευτέρα 08:30 - 16:30
    • Τρίτη 08:30 - 16:30
    • Τετάρτη 08:30 - 16:30
    • Πέμπτη 08:30 - 16:30
    • Παρασκευή 08:30 - 16:30
    • ΣάββατοΚλειστά
    • ΚυριακήΚλειστά