Sign In

Axion Esti – Βιολογική Μελισσοκομία.

Πανόρομα Αργολίδος
  • Ρεβύθια με Μέλι και κανέλα

    Συστατικά:

    15 ουγγιές κονσέρβα ρεβίθια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα

    1/2 κ.σ. ελαιόλαδο

    1 κ.σ. μέλι

    1/2 κ.γ. κανέλα

    1/8 κ.γ. μοσχοκάρυδο

    1/8 κ.γ. θαλασσινό αλάτι 

    Οδηγίες:

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 375 βαθμούς F. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα

    Ξεπλύνετε τα ρεβίθια και τοποθετήστε τα σε μια χαρτοπετσέτα για να στεγνώσουν. Απλώνουμε τα ρεβίθια στο ταψί σε μία στρώση. Ψήνουμε για 45 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανά.

    Ενώ τα ρεβίθια ψήνονται, σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το μέλι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι. Ενώ τα ρεβίθια είναι ακόμα ζεστά, τα πετούμε με το μείγμα του μελιού μέχρι να καλυφθούν πλήρως.

    Τοποθετήστε τα επικαλυμμένα ρεβίθια πίσω στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά ή έτσι.

    Φυλάσσετε τα ρεβίθια σε αεροστεγές δοχείο.

    Περιγραφή
  • Download ρεβιθια.jpg

Η παράδοση της οικογένειας Α. Α. Δημακόπουλου στο χώρο της μελισσοκομίας ξεκινά περί το 1957, στη Στεμνίτσα Αρκαδίας. Τόπος καταγωγής της οικογένειας και απαρχή της μελισσοκομικής δραστηριότητας, στα πλούσια βοσκοτόπια μελισσών που διαθέτει, αρχικά από περιέργεια για τη θαυμαστή τους κοινωνία και ύστερα επαγγελματικά. Αυτή η φροντίδα και η αφοσίωση πέρασε από τον πατέρα στους γιούς σε μικρή ηλικία και έτσι το βίωμα έγινε αγάπη και μεράκι που εξελίσσεται σε σκληρή αλλά και ποιοτική εργασία.

Σήμερα οι μελλισουργοί της οικογένειας, με φυσικές-βιολογικές μεθόδους, παράγουν το μέλι, τη γύρη, το βασιλικό πολτό, την πρόπολη, το κερί και όλα τα φυσικά και αναγκαία προϊόντα των μελισσών προς τον άνθρωπο. Η μεταφορά των μελισσών σε διάφορες περιοχές ανά την Ελλάδα, επιτρέπει τη συλλογή του μελιού από διαφορετικά μελιτώματα και άνθη δημιουργώντας αυθεντικές γεύσεις αλλά και ένα φυσικό φαρμακείο που προστατεύει τον ανθρώπινο οργανισμό. Τα προϊόντα της μέλισσας προάγουν την υγεία και την ομορφιά καθώς οι θεραπευτικές τους ιδιότητες είναι εξαιρετικά σημαντικές και συντελούν στη μακροζωία.

Σήμερα, το ελληνικό μέλι βρίσκεται στην πρώτη θέση, ως το καλύτερο ποιοτικά σε ολόκληρο τον κόσμο· και αυτό λόγω της πλούσιας ελληνικής μελισσοκομικής χλωρίδας, που επιτρέπει στις μέλισσες να δημιουργούν ποικιλίες μελιού πλούσιες σε συστατικά.

 

Συνταγή

Ρεβύθια με Μέλι και κανέλα

Συστατικά:

15 ουγγιές κονσέρβα ρεβίθια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα

1/2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. μέλι

1/2 κ.γ. κανέλα

1/8 κ.γ. μοσχοκάρυδο

1/8 κ.γ. θαλασσινό αλάτι 

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 375 βαθμούς F. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα

Ξεπλύνετε τα ρεβίθια και τοποθετήστε τα σε μια χαρτοπετσέτα για να στεγνώσουν. Απλώνουμε τα ρεβίθια στο ταψί σε μία στρώση. Ψήνουμε για 45 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανά.

Ενώ τα ρεβίθια ψήνονται, σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το μέλι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι. Ενώ τα ρεβίθια είναι ακόμα ζεστά, τα πετούμε με το μείγμα του μελιού μέχρι να καλυφθούν πλήρως.

Τοποθετήστε τα επικαλυμμένα ρεβίθια πίσω στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά ή έτσι.

Φυλάσσετε τα ρεβίθια σε αεροστεγές δοχείο.

Διεύθυνση

Προσθήκη Αξιολόγησης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εξυπηρέτηση
Ποιότητα
Τιμή

Verified Listing

Στείλτε μήνυμα

    Επιθυμητός τρόπος επικοινωνίας

    Τώρα Κλειστά

    Ωράριο Επιχείρησης

    • Δευτέρα 09:00 - 17:00
    • Τρίτη 09:00 - 17:00
    • Τετάρτη 09:00 - 17:00
    • Πέμπτη 09:00 - 17:00
    • Παρασκευή 09:00 - 17:00
    • Σάββατο 09:00 - 15:00
    • ΚυριακήΚλειστά