Sign In

Rigas nuts, Ρήγας Σταθόπουλος, Ξηροί καρποί

49η Οδός 12 ,13341 ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ
  • Σοκολατένιο Cheesecake γαρνιρισμένο με σοκολάτα, ζαχαρωτά & ξηρούς καρπούς

    Για τη βάση:

    16 μπισκότα όρεο θρυμματισμένα

    4 γεμάτες κ.σ. βούτυρο λιωμένο

    Για το Cheesecake:

    280 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια

    120 γρ. σοκολάτα γάλακτος σε κομματάκια

    450 γρ. τυρί κρέμα [τύπου Philadelphia]

    1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη

    3/4 φλ. τσαγιού ξινή κρέμα [sour cream] *

    3 αυγά

    Για το γαρνίρισμα:

    120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας σε μικρά κομματάκια

    3/4 φλιτζανιού μίνι marshmallow ή άλλα ζαχαρωτά

    1/2 φλιτζάνι χοντροκομένα, καβουρντισμένα ανάλατα αμύγδαλα ή φουντούκια ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ RIGAS NUTS

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 350 βαθμούς, και βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι με αποσπώμενο πάτο, ή στρώνετε λαδόκολλα σε ένα στρογγυλό ταψάκι 22-24 εκ. **

    Για τη βάση: Θρυμματίζετε τα μπισκότα όρεο στο multi και τα ρίχνετε σε μπολ. Προσθέστε και το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε καλά να ενσωματωθούν. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι και το απλώνετε ισομερώς πιέζοντάς το στη βάση του ταψιού με την ανάποδη ενός κουταλιού. Το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 10, το βγάζετε χωρίς να σβήσετε το φούρνο και αφήνετε να κρυώνει. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη γέμιση cheesecake.

    Για το cheesecake: Βάζετε σε μπεν μαρί τις δύο σοκολάτες μαζί και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν. 

    Σε άλλο μπολ βάζετε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός να αφρατέψει. Προσθέτετε τη ξινή κρέμα και συνεχίζετε το χτύπημα για 1 λεπτό ακόμα. Προσθέτετε και τα αυγά ένα ένα και χτυπάτε για 1/2 λεπτό ακόμα. Τέλος μειώνετε τη ταχύτητα στο μίξερ και ρίχνετε σταδιακά τη λιωμένη σε μπεν μαρί σοκολάτα και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν και έχετε ένα αφράτο μείγμα.

    Ρίχνετε το μείγμα cheesecake πάνω στη ψημένη βάση όρεο, την απλώνετε και τη ψήνετε για 25-30 λ. Βγάζετε το γλυκό από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς. 

    Για το γαρνίρισμα: Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα. Μόλις κρυώσει το γλυκό το ξεφορμάρετε σε πιατέλα και το “γλασάρετε” με τη λιωμένη σοκολάτα και πασπαλίστε το με τους ξηρούς καρπούς και τα ζαχαρωτά όσο ακόμα η σοκολάτα είναι ζεστή. Προαιρετικά λιώστε περισσότερη σοκολάτα και περιχύστε την και πάνω από τα ζαχαρωτά όταν πρόκειται να σερβίρετε.

    Περιγραφή
  • Download rigasφωτο-συνταγης.jpg

Η οικογένεια Σταθοπούλου δραστηριοποιείται στο χώρο από το 1968 έως και σήμερα. Ο πατέρας, Βασίλειος Σταθόπουλος είχε στη κατοχή του αποφλοιωτήριο αράπικου στα Σέκουλα Ηλείας. Για περίπου είκοσι χρόνια τροφοδοτούσε με φυστίκι αράπικο στις αγορές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Στην συνέχεια, το 1981 δημιουργήθηκε βιοτεχνία, με πρατήριο λιανικής, με όλη την γκάμα των ξηρών καρπών στο κέντρο της Αθήνας επί της οδού Ευριπίδους 63ΑΤο 1985 αναλαμβάνει την οικογενειακή επιχείρηση ο υιός, Ρήγας Σταθόπουλος, σε ηλικία είκοσι τριών ετών φέρνοντας νέες ιδέες με διαφορετικό πνεύμα λειτουργίας. Με το πέρας των χρόνων το δυναμικό της εταιρίας ολοένα αυξάνεται και εφοδιάζει όλο και περισσότερα καταστήματα ξηρών καρπών.

Το 1988 η επιχείρηση μεταφέρεται στο Περιστέρι σε χώρο 600 τετραγωνικών, όπου αναπτύσσει μεγαλύτερη δραστηριότητα. Το πρατήριο λιανικής παραμένει στην προηγούμενη τοποθεσία και αναλαμβάνει εξ’ολοκληρου η αδερφή του Ρήγα Σταθοπούλου, Ζαχαρούλα Σταθοπούλου, με τον σύζυγο της. Η βιοτεχνία, εκτός από την διανομή ξηρών καρπών σε συσκευασίες 3-5 κιλών ιδανικές για τροφοδοσία καταστημάτων , τα οποία μεταπουλούν χύμα , εισάγει στην γκάμα τις μικρές συσκευασίες όπως σακουλάκια 100-180 γρ, σκαφάκια 250 γρ. Η συγκεκριμένη επιλογή συσκευασιών τόσο στις μικρές όσο και στις μεγάλες συσκευασίες , συντελούν στον εύκολο προγραμματισμό και αποτελούν το μεγαλύτερο όπλο των πελατών. Παράλληλα η ποικιλία των προϊόντων διαρκώς αυξάνεται, καθώς αναπτύσσονται συνεργασίες με διάφορες επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, και τα καταστήματα μπορούν να τροφοδοτηθούν με παρεμφερή είδη όπως ζαχαρώδη, σοκολατάκια, γλυκά κουταλιού κ.τ.λ.

Το 2008 η επιχείρηση μεταφέρεται σε νέες υπερσύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στο βιομηχανικό πάρκο Άνω Λιοσίων επί της οδού τεσσαρακοστή ένατη 12 με καινούρια μηχανήματα που αναβαθμίζουν διαρκώς τις δυνατότητες παραγωγής. Το μεγάλο δίκτυο διανομών με ιδιόκτητα αυτοκίνητα. καλύπτει της ανάγκες τροφοδοσίας ολόκληρης της Αττικής καθημερινά καθώς και ολόκληρης της Ελλάδος, σε συνεργασία με διάφορα πρακτορεία.
Σκοπός της επιχείρησης είναι το τελικό προϊόν να είναι αποτέλεσμα βέλτιστης επεξεργασίας και εξαιρετικής ποιότητας εφαρμόζοντας συστήματα ιχνηλασιμότητας και ποιοτικού έλεγχου τόσο των πρώτων υλών όσο και των υλικών συσκευασίας σύμφωνα με τις οδηγίες της Ε.Ε.

Αξιοσημείωτο είναι να αναφέρουμε το γεγονός ότι από το 2006 η δραστηριότητα τις εταιρείας επεκτείνεται και στις εισαγωγές προσδίδοντας στα προϊόντα της ανταγωνιστικό χαρακτήρα εφαρμόζοντας τους προσιτή τιμή στην προϋπάρχουσα ιδανική ποιότητα.
Οι λέξεις, ποιότητα, εμπιστοσύνη και ικανοποίηση του πελάτη, απαρτίζουν τους βασικούς άξονες της φιλοσοφίας μας καθώς και κύρια συστατικά της επιτυχίας στις μεγάλες απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς.

Σταθοπούλου Ιωάννα

κατάστημα λιανικής: Αθηνάς 42,10551 Αθήνα

Συνταγή

Σοκολατένιο Cheesecake γαρνιρισμένο με σοκολάτα, ζαχαρωτά & ξηρούς καρπούς

Για τη βάση:

16 μπισκότα όρεο θρυμματισμένα

4 γεμάτες κ.σ. βούτυρο λιωμένο

Για το Cheesecake:

280 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια

120 γρ. σοκολάτα γάλακτος σε κομματάκια

450 γρ. τυρί κρέμα [τύπου Philadelphia]

1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη

3/4 φλ. τσαγιού ξινή κρέμα [sour cream] *

3 αυγά

Για το γαρνίρισμα:

120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας σε μικρά κομματάκια

3/4 φλιτζανιού μίνι marshmallow ή άλλα ζαχαρωτά

1/2 φλιτζάνι χοντροκομένα, καβουρντισμένα ανάλατα αμύγδαλα ή φουντούκια ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ RIGAS NUTS

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 350 βαθμούς, και βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι με αποσπώμενο πάτο, ή στρώνετε λαδόκολλα σε ένα στρογγυλό ταψάκι 22-24 εκ. **

Για τη βάση: Θρυμματίζετε τα μπισκότα όρεο στο multi και τα ρίχνετε σε μπολ. Προσθέστε και το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε καλά να ενσωματωθούν. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι και το απλώνετε ισομερώς πιέζοντάς το στη βάση του ταψιού με την ανάποδη ενός κουταλιού. Το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 10, το βγάζετε χωρίς να σβήσετε το φούρνο και αφήνετε να κρυώνει. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη γέμιση cheesecake.

Για το cheesecake: Βάζετε σε μπεν μαρί τις δύο σοκολάτες μαζί και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν. 

Σε άλλο μπολ βάζετε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός να αφρατέψει. Προσθέτετε τη ξινή κρέμα και συνεχίζετε το χτύπημα για 1 λεπτό ακόμα. Προσθέτετε και τα αυγά ένα ένα και χτυπάτε για 1/2 λεπτό ακόμα. Τέλος μειώνετε τη ταχύτητα στο μίξερ και ρίχνετε σταδιακά τη λιωμένη σε μπεν μαρί σοκολάτα και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν και έχετε ένα αφράτο μείγμα.

Ρίχνετε το μείγμα cheesecake πάνω στη ψημένη βάση όρεο, την απλώνετε και τη ψήνετε για 25-30 λ. Βγάζετε το γλυκό από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς. 

Για το γαρνίρισμα: Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα. Μόλις κρυώσει το γλυκό το ξεφορμάρετε σε πιατέλα και το “γλασάρετε” με τη λιωμένη σοκολάτα και πασπαλίστε το με τους ξηρούς καρπούς και τα ζαχαρωτά όσο ακόμα η σοκολάτα είναι ζεστή. Προαιρετικά λιώστε περισσότερη σοκολάτα και περιχύστε την και πάνω από τα ζαχαρωτά όταν πρόκειται να σερβίρετε.

Διεύθυνση

Προσθήκη Αξιολόγησης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εξυπηρέτηση
Ποιότητα
Τιμή

Verified Listing

Στείλτε μήνυμα

    Επιθυμητός τρόπος επικοινωνίας

    Τώρα Κλειστά

    Ωράριο Επιχείρησης

    • Δευτέρα 08:00 - 18:00
    • Τρίτη 08:00 - 18:00
    • Τετάρτη 08:00 - 18:00
    • Πέμπτη 08:00 - 18:00
    • Παρασκευή 08:00 - 18:00
    • Σάββατο 08:00 - 18:00
    • ΚυριακήΚλειστά