Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας και τη μέτρηση της επισκεψιμότητάς της.
Μπορείτε να ρυθμίσετε τις επιλογές σας για τα cookies χρησιμοποιώντας τις καρτέλες στο αριστερό μέρος.
Εύκολο και νόστιμο παστέλι
20 μερίδες
Υλικά
150 γρ. σουσάμι
150 γρ. μέλι ταυγέτου
1 χούφτα σταφίδες (προαιρετικά)
1 χούφτα καρύδια κομμένα με το μαχαίρι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το σουσάμι να καβουρδιστεί. Σε κατσαρόλα βράζουμε το μέλι μέχρι να βράσει.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά,το σουσάμι,τις σταφίδες και τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά.
Σε ίσια επιφάνεια απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί.
Ρίχνουμε το μείγμα μας, προσθέτουμε, αν θέλουμε, και λίγο έξτρα σουσάμι,απλώνουμε ακόμη ενα αντικολλητικο χαρτί απο επάνω και με έναν πλάστη το ισιωνουμε ώστε να εχει το πάχος του 1 εκ
Το αφήνουμε για 10 λεπτάκια να κρυώσει και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια-σνακ
Για να γίνει σκληρό πιο γρήγορα το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο και ύστερα τα τοποθετούμε σε ενα κουτάκι που θα βρίσκεται σε δροσερό και στεγνό μέρος ή τα τυλίγεται με αλουμινόχαρτο για να τα πάρετε μαζί σας στο σχολείο,στη δουλειά ακόμη και στο δρόμο...
Tip:μπορείτε να προσθέσετε ότι υλικά θέλετε απο αποξηραμένα φρούτα (cranberries,blueberries,πορτοκαλί κλπ),μέχρι διαφόρων ειδών σοκολάτες
Περιγραφή
Το 1980 ο Μιχάλης Χ. Φωτόπουλος μαζί με τη σύζυγό του Μαρία Φωτοπούλου ξεκίνησαν δειλά- δειλά ως ερασιτέχνες έχοντας πέντε κυψέλες στον κήπο του σπιτιού τους στο Ακριτοχώρι Μεσσηνίας.
Παρήγαγαν μέλι ίσα-ίσα για τις ανάγκες της οικογένειάς τους, για τα τρία παιδιά τους τη Χριστίνα, την Αντωνία και το μικρότερο Χαράλαμπο και για να φιλεύουν τους συγγενείς και τους αγαπημένους φίλους. Ο Μιχάλης και η Μαρία αποφάσισαν μετά από λίγα χρόνια, από ερασιτέχνες να γίνουν επαγγελματίες παραγωγοί μελιού για να μοιραστούν την υπέροχη γεύση και θρεπτική αξία του μελιού και με όλους τους συνανθρώπους τους.
Έτσι το 1983 οι πέντε κυψέλες είχαν γίνει 200 και μεταφέρθηκαν από τον κήπο του σπιτιού τους στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνιακής Μάνης και στα βουνά του Ταϋγετου.
Το 1984 έγιναν ενεργά μέλη στη Λαϊκή αγορά των Αθηνών. Η άριστη ποιότητα των προϊόντων τους, τους έκανε να αποκτούν συνέχεια καινούριους πελάτες με σταθερή αξία τους παλιούς. Όλους του γλύκαιναν και τους χάριζαν απλόχερα τα ευεργετικά οφέλη του μελιού και των υπολοίπων αγνών προϊόντων τους (γύρη, βασιλικός πολτός, και τα ευωδιαστά βότανα του βουνού).
Το 1994 ο υιός Χαράλαμπος Φωτόπουλος αναλαμβάνει την επιχείρηση, ενώ έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια μελισσοκομίας και έχει πάρει τις κατάλληλες γνώσεις για το επάγγελμα, οι οποίες μαζί με την τέχνη των γονιών του συνθέτουν το μυστικό της επιτυχίας. Οι γονείς συνεχίζουν μέχρι και σήμερα με πολλή όρεξη και μεράκι να παράγουν το μέλι και όλα τα παράγωγά του, μεγαλώνοντας την επιχείρηση και παίρνουν μέρος σε μεγάλες γιορτές μελιού. Είναι σήμερα εγγεγραμμένοι στο συνεταιρισμό μελισσοκόμων Καλαμάτας. Ασχολούνται με τη χονδρική και τη λιανική πώληση των προϊόντων τους.
Μελισσοκομείο: Ακριτοχώρι
Μεσσηνίας ΤΚ: 24004
Τυποποιητήριο – Αποθήκες
Αθανάτου 2, Φυλή, Αττική ΤΚ: 13341
Εύκολο και νόστιμο παστέλι
20 μερίδες
Υλικά
150 γρ. σουσάμι
150 γρ. μέλι ταυγέτου
1 χούφτα σταφίδες (προαιρετικά)
1 χούφτα καρύδια κομμένα με το μαχαίρι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το σουσάμι να καβουρδιστεί. Σε κατσαρόλα βράζουμε το μέλι μέχρι να βράσει.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά,το σουσάμι,τις σταφίδες και τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά.
Σε ίσια επιφάνεια απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί.
Ρίχνουμε το μείγμα μας, προσθέτουμε, αν θέλουμε, και λίγο έξτρα σουσάμι,απλώνουμε ακόμη ενα αντικολλητικο χαρτί απο επάνω και με έναν πλάστη το ισιωνουμε ώστε να εχει το πάχος του 1 εκ
Το αφήνουμε για 10 λεπτάκια να κρυώσει και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια-σνακ
Για να γίνει σκληρό πιο γρήγορα το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο και ύστερα τα τοποθετούμε σε ενα κουτάκι που θα βρίσκεται σε δροσερό και στεγνό μέρος ή τα τυλίγεται με αλουμινόχαρτο για να τα πάρετε μαζί σας στο σχολείο,στη δουλειά ακόμη και στο δρόμο...
Tip:μπορείτε να προσθέσετε ότι υλικά θέλετε απο αποξηραμένα φρούτα (cranberries,blueberries,πορτοκαλί κλπ),μέχρι διαφόρων ειδών σοκολάτες
Αφήστε μια απάντηση