Sign In

  • Μοσχαράκι με μελιτζάνες και δαμάσκηνα

    Υλικά

    2 κιλά μοσχαράκι γάλακτος (ελιά), σε μερίδες

    1 κρεμμύδι κομμένο στα 4

    2 καρότα

    1 μικρό ματσάκι σέλινο

    1½ κιλό μελιτζάνες τσακώνικες, σε χοντρά κομμάτια

    λάδι για το τηγάνισμα της μελιτζάνας

    1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη

    1 φλιτζανάκι του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

    125ml κρασί Αγιωργίτικο

    ½ κιλό ντομάτες τριμμένες

    1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

    1 ξυλάκι κανέλα

    10 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένα

    1 κουτ. σούπας δυόσμο ξερό

    τα φύλλα από 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα

    αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο.

    Διαδικασία

    Βάζετε το κρέας σε κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλινο και σκεπάζετε με νερό. Βράζετε για 1 ώρα να μαλακώσει αρκετά το κρέας. Το στραγγίζετε και κρατάτε το ζωμό.

    Αλατίζετε τις μελιτζάνες και μετά τις αφήνετε στο νερό για 15 λεπτά τουλάχιστον. Τις στραγγίζετε, τις στύβετε και τις τηγανίζετε σε άφθονο καυτό λάδι χωρίς να τις αλευρώσετε. Τις βγάζετε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν.

    Βάζετε στη φωτιά μια μεγάλη κατσαρόλα και ζεσταίνετε το λάδι. Σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτετε τα κομμάτια του κρέατος. Ανακατεύετε για λίγο μαζί και σβήνετε με το κρασί. Ρίχνετε την κανέλα και την ντομάτα. Αφήνετε να πάρουν μια καλή βράση. 

     
    Προσθέτετε τον πελτέ διαλυμένο σε νερό, τα ψιλοκομμένα δαμάσκηνα, αλατοπιπερώνετε και βράζετε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά περίπου. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο ζωμό κατά τη διάρκεια του βρασίματος.Όταν το κρέας γίνει τρυφερό ρίχνετε μέσα και τις μελιτζάνες, με προσοχή για να μη διαλυθούν. Πασπαλίζετε με τον ξερό δυόσμο και συνεχίζετε το βράσιμο για 15 λεπτά περίπου. Στο τέλος προσθέτετε τον φρέσκο δυόσμο, αφήνετε το φαγητό 5-10 λεπτά να σταθεί και σερβίρετε.

    Περιγραφή
  • Download τακησ-μαγγινας-φωτο-συνταγης.jpg

Σ’έναν από τους πιο busy δρόμους της Κηφισιάς – την Αγίου Τρύφωνος – θα ανακαλύψεις ένα ελληνικό κρεοπωλείο που έχει γυρίσει σελίδα, έχει αποκτήσει ωριμαντήριο, έχει βαθιά γνώση για τη σωστή κοπή και… εμμονή με την ποιότητα, για να ικανοποιεί πάντα τους πιστούς πελάτες του. Στις βιτρίνες του θα βρεις ζηλευτές μοσχίδες γάλακτος από Ολλανδία, black angus από την Ισπανία μέχρι την Ουρουγουάη κι από την Αμερική ως την Αυστραλία, εξαιρετικά rib-eye, tomahawk και flap steak, αλλά και πλήθος ντόπιων επιλογών από καταπράσινα ελληνικά βοσκοτόπια.

Πλάι στο κρέας εμφανίζεται μια φρέσκια, ωμή μαγειρική που συντελείται back stage, με πεντανόστιμα παρασκευάσματα που θα διευκολύνουν την καθημερινότητά σου και θα ξετρελάνουν τον ουρανίσκο σου, όπως μπιφτέκια, κεφτεδάκια με σκόρδο και δυόσμο, χειροποίητα λουκάνικα παραγωγής του με φρέσκο μοσχαρίσιο κρέας, κρασί και μπαχαρικά – ελαφριά και αφάνταστα απολαυστικά – ρολά κιμά σε κοτόπουλο ή μοσχάρι αλλά και μοναδικά φρεσκοκομμένα σουβλάκια σε μοσχαρίσιο φιλέτο, κοτόπουλο και χοιρινό.

Έτσι, ο Μαγγίνας είναι πάντα στο πλευρό σου, σύμμαχος σε κάθε τραπέζι που θες να στέφεται με επιτυχία και όσο το δυνατό λιγότερο «μπελά», συνοδοιπόρος σου σε κάθε κοινωνική σου μάζωξη και γιορτή. Γιατί η εμπειρία και το μεράκι πάντα θα διαπρέπουν και ασφαλώς θα επιβραβεύονται.

Συνταγή

Μοσχαράκι με μελιτζάνες και δαμάσκηνα

Υλικά

2 κιλά μοσχαράκι γάλακτος (ελιά), σε μερίδες

1 κρεμμύδι κομμένο στα 4

2 καρότα

1 μικρό ματσάκι σέλινο

1½ κιλό μελιτζάνες τσακώνικες, σε χοντρά κομμάτια

λάδι για το τηγάνισμα της μελιτζάνας

1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη

1 φλιτζανάκι του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

125ml κρασί Αγιωργίτικο

½ κιλό ντομάτες τριμμένες

1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

1 ξυλάκι κανέλα

10 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένα

1 κουτ. σούπας δυόσμο ξερό

τα φύλλα από 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο.

Διαδικασία

Βάζετε το κρέας σε κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλινο και σκεπάζετε με νερό. Βράζετε για 1 ώρα να μαλακώσει αρκετά το κρέας. Το στραγγίζετε και κρατάτε το ζωμό.

Αλατίζετε τις μελιτζάνες και μετά τις αφήνετε στο νερό για 15 λεπτά τουλάχιστον. Τις στραγγίζετε, τις στύβετε και τις τηγανίζετε σε άφθονο καυτό λάδι χωρίς να τις αλευρώσετε. Τις βγάζετε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν.

Βάζετε στη φωτιά μια μεγάλη κατσαρόλα και ζεσταίνετε το λάδι. Σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτετε τα κομμάτια του κρέατος. Ανακατεύετε για λίγο μαζί και σβήνετε με το κρασί. Ρίχνετε την κανέλα και την ντομάτα. Αφήνετε να πάρουν μια καλή βράση. 

 
Προσθέτετε τον πελτέ διαλυμένο σε νερό, τα ψιλοκομμένα δαμάσκηνα, αλατοπιπερώνετε και βράζετε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά περίπου. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο ζωμό κατά τη διάρκεια του βρασίματος.Όταν το κρέας γίνει τρυφερό ρίχνετε μέσα και τις μελιτζάνες, με προσοχή για να μη διαλυθούν. Πασπαλίζετε με τον ξερό δυόσμο και συνεχίζετε το βράσιμο για 15 λεπτά περίπου. Στο τέλος προσθέτετε τον φρέσκο δυόσμο, αφήνετε το φαγητό 5-10 λεπτά να σταθεί και σερβίρετε.

Διεύθυνση

Προσθήκη Αξιολόγησης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εξυπηρέτηση
Ποιότητα
Τιμή

Verified Listing
Τώρα Κλειστά

Ωράριο Επιχείρησης

  • Δευτέρα 07:00 - 20:00
  • Τρίτη 07:00 - 20:00
  • Τετάρτη 07:00 - 20:00
  • Πέμπτη 07:00 - 20:00
  • Παρασκευή 07:00 - 20:00
  • Σάββατο 07:00 - 17:00
  • ΚυριακήΚλειστά