Sign In

Γιάννου Τυροκομικά, παραδοσιακά τυροκομικά προϊόντα.

Πυλί, Κως ,Ελλάδα
  • Σαλάτα με αμπελοφάσουλα, πομοντόρια και κρασοτύρι

    Υλικά

    Μερίδες: 4-6

    περίπου 11⁄2 κιλό αμπελοφάσουλα, καθαρισμένα

    8 πομοντόρια, κομμένα στη μέση, ξεσποριασμένα και σε κυβάκια

    1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτά φετάκια

    τα φύλλα από 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα

    120 ml ελαιόλαδο

    3 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού

    150 γρ. κρασοτύρι *, χοντροτριμμένο

    100 γρ. αμύγδαλα λευκά, καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι και χοντροσπασμένα

    αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Διαδικασία

    Βράζουμε άφθονο αλατισμένο νερό σε δύο μεγάλες κατσαρόλες και όταν κοχλάσει ρίχνουμε τα αμπελοφάσουλα και τα βράζουμε για περίπου 8- 10 λεπτά. Κάνουμε τη διαδικασία σε δύο κατσαρόλες, για να μην πέσει η θερμοκρασία του νερού όταν βάλουμε τα φασολάκια και να βράσουν σωστά.

    Μόλις είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε μια λεκάνη με κρύο νερό, στο οποίο έχουμε προσθέσει παγάκια, έτσι θα σταματήσει ο βρασμός και θα διατηρήσουν το πράσινο χρώμα τους.

    Τα σουρώνουμε, τα βάζουμε πάνω σε καθαρή πετσέτα και τα πιέζουμε με την πετσέτα ώστε να στραγγίξουν από τα πολλά υγρά τους.

    Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με τα πομοντόρια, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού.

    Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Σκορπίζουμε από πάνω το τριμμένο τυρί, τα αμύγδαλα και σερβίρουμε.

    Μυστικά

    *Πικάντικο τυρί, ωριμασμένο μέσα σε οινολάσπη, που φτιάχνεται στην Κω.

    Το αναζητάμε σε ντελικατέσεν και καλά μπακάλικα ή το αντικαθιστούμε με άλλο πικάντικο τυρί.

    Περιγραφή
  • Download συνταγη-κρασοτυρι.jpg

Η εταιρία Γιάννου Τυροκομικά παράγει παραδοσιακά τυροκομικά προϊόντα στο νησί της Κω, που πηγάζουν μέσα από την ιστορία και παράδοση του νησιού.

Τα προϊόντα μας το Κρασοτύρι της Κω, το Τυροβολάκι, η Κατσικίσια γραβιέρα παράγονται αποκλειστικά από αιγοπρόβειο γάλα του νησιού της Κω !

 

Συνταγή

Σαλάτα με αμπελοφάσουλα, πομοντόρια και κρασοτύρι

Υλικά

Μερίδες: 4-6

περίπου 11⁄2 κιλό αμπελοφάσουλα, καθαρισμένα

8 πομοντόρια, κομμένα στη μέση, ξεσποριασμένα και σε κυβάκια

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτά φετάκια

τα φύλλα από 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα

120 ml ελαιόλαδο

3 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού

150 γρ. κρασοτύρι *, χοντροτριμμένο

100 γρ. αμύγδαλα λευκά, καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι και χοντροσπασμένα

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Βράζουμε άφθονο αλατισμένο νερό σε δύο μεγάλες κατσαρόλες και όταν κοχλάσει ρίχνουμε τα αμπελοφάσουλα και τα βράζουμε για περίπου 8- 10 λεπτά. Κάνουμε τη διαδικασία σε δύο κατσαρόλες, για να μην πέσει η θερμοκρασία του νερού όταν βάλουμε τα φασολάκια και να βράσουν σωστά.

Μόλις είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε μια λεκάνη με κρύο νερό, στο οποίο έχουμε προσθέσει παγάκια, έτσι θα σταματήσει ο βρασμός και θα διατηρήσουν το πράσινο χρώμα τους.

Τα σουρώνουμε, τα βάζουμε πάνω σε καθαρή πετσέτα και τα πιέζουμε με την πετσέτα ώστε να στραγγίξουν από τα πολλά υγρά τους.

Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με τα πομοντόρια, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού.

Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Σκορπίζουμε από πάνω το τριμμένο τυρί, τα αμύγδαλα και σερβίρουμε.

Μυστικά

*Πικάντικο τυρί, ωριμασμένο μέσα σε οινολάσπη, που φτιάχνεται στην Κω.

Το αναζητάμε σε ντελικατέσεν και καλά μπακάλικα ή το αντικαθιστούμε με άλλο πικάντικο τυρί.

Διεύθυνση

Προσθήκη Αξιολόγησης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εξυπηρέτηση
Ποιότητα
Τιμή

Verified Listing

Στείλτε μήνυμα

    Επιθυμητός τρόπος επικοινωνίας