Sign In

  • Περγαμόντο γλυκό κουταλιού τέλειο!!

     10 περγαμόντα
    1 κιλό ζάχαρη

    1 ποτήρι νερό
    1 βανίλια [προαιρετικά]
    λίγες σταγόνες λεμόνι 

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
     Ξύνουμε στο τρίφτη τα περγαμόντα .
    Τα χαράσουμε όπως καθαρίζουμε το πορτοκάλι και βγάζουμε  από 4 κομμάτια φλούδα  από το κάθε περγαμόντο .
    Τα κόβουμε σε λουριδίτσες σε οριζόντια γραμμή .
    Τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει .
    Βράζουμε για 10 λεπτά και χύνουμε το νερό ,ξανακάνουμε την ίδια διαδικασία για τρείς φορές να ξεπικρίσουν .
    Τοποθετούμε τα κομμάτια του περγαμόντου στην κατσαρόλα ,ρίχνουμε από πάνω την ζάχαρη όλη ,προσθέτουμε και τα 2 ποτήρια νερό .
    Ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι ,περίπου ούτε 30 λεπτά ,μόλις το δοκομάσουμε κι έχει δέσει αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά ,ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού όλον ανακατεύουμε πάντα με ξύλινη κουτάλα και το αφήνουμε να κρυώσει για να το βάλουμε στο βάζο μας.Πραγματικά γίνετε υπέροχο με φανταστικό σιροπάκι.
    Περιγραφή
  • Download τσακιρη-συνταγη.jpg

Σε εμάς θας βρείτε εξαιρετικής ποιότητας πορτοκάλια Μέρλιν, φράουλες, μανταρίνια, κυδώνια, κολοκύθια, περγαμόντα, ντομάτες, πατάτες, μαρούλια, καρότα, κρεμμύδια, αγγούρια, γλυκοπατάτες κ.α.

Νεαρή, δραστήρια, μια ιδιαίτερη περίπτωση βιοκαλλιεργήτριας, η Δήμητρα Τσακίρη είναι αγρότισσα πρώτης γενιάς και απόφοιτος, το 2004, της Σχολής Τεχνολόγων Γεωπόνων του Μεσολογγίου. Καλλιεργεί 80 στρέμματα γης πιστοποιημένα βιολογικά από την Bio Hellas, εκ των οποίων τα 50 είναι ιδιόκτητα, στο Κυβέρι Αργολίδας, απέναντι από το Ναύπλιο, κοντά στην πηγή του Ανάβαλου, σε πολύ χαμηλό υψόμετρο, παραθαλάσσια και αμφιθεατρικά. Καλλιέργειες ευνοημένες από το γλυκό κλίμα της περιοχής, τα άφθονα νερά από τα πολλά συγκοινωνούντα πηγάδια, τα πλούσια εδάφη με το κοκκινόχωμα, που κρατούν την υγρασία και είναι πλούσια σε κάλιο, και τέλος την εγγύτητα στη θάλασσα, υπεύθυνη για την πρωιμότητα.

Στη φουλ παραγωγή η Δήμητρα κουμαντάρει γύρω στους 15 εργάτες, φέρνει βόλτα και συντονίζει από τις αγροτικές εργασίες μέχρι την τυποποίηση, που γίνεται σε πιστοποιημένο βιολογικό εργαστήριο στα Βασιλικά Κορινθίας (κάνει η ίδια μαρμελάδες, κονφί πορτοκαλιού, σάλτσες, γλυκά κουταλιού, ελαιόλαδο από μανάκια, λαδολιές και κορωνέικες), τις βιολογικές αγορές και κάποιες λίγες εξαγωγές. Συνήθως βρίσκουμε την ίδια πίσω από τον πάγκο της στις βιολογικές αγορές – είναι ο καλύτερος πωλητής για τα προϊόντα της. Ο κόσμος την ξέρει, την εκτιμά και την προτιμά για τα ωραία εποχικά της: άλλοτε για τα πορτοκάλια Μέρλιν που είναι χυμώδη και αρωματικά, κι άλλοτε για τις ολόγλυκες φράουλες και τα μαύρα ντοματίνια της. Περιμένω πώς και πώς το φθινόπωρο που βγαίνουν κυδώνια, περγαμόντα και μανταρίνια από παλιά δέντρα της γιαγιάς της και συνήθως ψωνίζω και βαζάκια με γλυκό κουταλιού που φτιάχνει η ίδια. Έχω πάντα την περιέργεια να δω τι καινούργιο σκαρφίστηκε η πολυμήχανη Δήμητρα να φυτέψει στα χωράφια της, κι έτσι την τελευταία φορά βρέθηκα προ εκπλήξεως, μπροστά σε μια αλλόκοτη κολοκύθα με την ονομασία «καπέλο του σεΐχη» από σπόρο που της έστειλε μια φίλη της που τις καλλιεργεί στην Αγγλία – σπάνια, γλυκιά γεύση, ιδανική για σούπα και πίτα.

Ξεκίνησαμε με ένα πιστοποιημένο θερμοκήπιο μόλις 300 τ.μ. και τώρα καλλιεργούμε 120 στρέμματα γης, πιστοποιημένα από την Bio Hellas, στον τόπο μας, την Αργολίδα.

Σε εμάς θας βρείτε εξαιρετικής ποιότητας πορτοκάλια Μέρλιν, φράουλες, μανταρίνια, κυδώνια, κολοκύθια, περγαμόντα, ντομάτες, πατάτες, μαρούλια, καρότα, κρεμμύδια, αγγούρια, γλυκοπατάτες κ.α.

Βραβεία

Η αναγνώριση και πιστοποίηση της ποιότητας των προϊόντων μας αποτελεί για εμάς την καλύτερη ανταμοιβή.

 

 

 

Συνταγή

Περγαμόντο γλυκό κουταλιού τέλειο!!

 10 περγαμόντα
1 κιλό ζάχαρη

1 ποτήρι νερό
1 βανίλια [προαιρετικά]
λίγες σταγόνες λεμόνι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Ξύνουμε στο τρίφτη τα περγαμόντα .
Τα χαράσουμε όπως καθαρίζουμε το πορτοκάλι και βγάζουμε  από 4 κομμάτια φλούδα  από το κάθε περγαμόντο .
Τα κόβουμε σε λουριδίτσες σε οριζόντια γραμμή .
Τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει .
Βράζουμε για 10 λεπτά και χύνουμε το νερό ,ξανακάνουμε την ίδια διαδικασία για τρείς φορές να ξεπικρίσουν .
Τοποθετούμε τα κομμάτια του περγαμόντου στην κατσαρόλα ,ρίχνουμε από πάνω την ζάχαρη όλη ,προσθέτουμε και τα 2 ποτήρια νερό .
Ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι ,περίπου ούτε 30 λεπτά ,μόλις το δοκομάσουμε κι έχει δέσει αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά ,ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού όλον ανακατεύουμε πάντα με ξύλινη κουτάλα και το αφήνουμε να κρυώσει για να το βάλουμε στο βάζο μας.Πραγματικά γίνετε υπέροχο με φανταστικό σιροπάκι.

Διεύθυνση

Προσθήκη Αξιολόγησης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εξυπηρέτηση
Ποιότητα
Τιμή

Τώρα Κλειστά

Ωράριο Επιχείρησης

  • Δευτέρα 09:00 - 17:00
  • Τρίτη 09:00 - 17:00
  • Τετάρτη 09:00 - 17:00
  • Πέμπτη 09:00 - 17:00
  • Παρασκευή 09:00 - 17:00
  • Σάββατο 09:00 - 15:00
  • Κυριακή 09:00 - 15:00