Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας και τη μέτρηση της επισκεψιμότητάς της.
Μπορείτε να ρυθμίσετε τις επιλογές σας για τα cookies χρησιμοποιώντας τις καρτέλες στο αριστερό μέρος.
Σαλάτα με αμπελοφάσουλα, πομοντόρια και κρασοτύρι
Υλικά
Μερίδες: 4-6
περίπου 11⁄2 κιλό αμπελοφάσουλα, καθαρισμένα
8 πομοντόρια, κομμένα στη μέση, ξεσποριασμένα και σε κυβάκια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτά φετάκια
τα φύλλα από 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
120 ml ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
150 γρ. κρασοτύρι *, χοντροτριμμένο
100 γρ. αμύγδαλα λευκά, καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι και χοντροσπασμένα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Βράζουμε άφθονο αλατισμένο νερό σε δύο μεγάλες κατσαρόλες και όταν κοχλάσει ρίχνουμε τα αμπελοφάσουλα και τα βράζουμε για περίπου 8- 10 λεπτά. Κάνουμε τη διαδικασία σε δύο κατσαρόλες, για να μην πέσει η θερμοκρασία του νερού όταν βάλουμε τα φασολάκια και να βράσουν σωστά.
Μόλις είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε μια λεκάνη με κρύο νερό, στο οποίο έχουμε προσθέσει παγάκια, έτσι θα σταματήσει ο βρασμός και θα διατηρήσουν το πράσινο χρώμα τους.
Τα σουρώνουμε, τα βάζουμε πάνω σε καθαρή πετσέτα και τα πιέζουμε με την πετσέτα ώστε να στραγγίξουν από τα πολλά υγρά τους.
Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με τα πομοντόρια, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού.
Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Σκορπίζουμε από πάνω το τριμμένο τυρί, τα αμύγδαλα και σερβίρουμε.
Μυστικά
*Πικάντικο τυρί, ωριμασμένο μέσα σε οινολάσπη, που φτιάχνεται στην Κω.
Το αναζητάμε σε ντελικατέσεν και καλά μπακάλικα ή το αντικαθιστούμε με άλλο πικάντικο τυρί.
ΠεριγραφήΗ εταιρία Γιάννου Τυροκομικά παράγει παραδοσιακά τυροκομικά προϊόντα στο νησί της Κω, που πηγάζουν μέσα από την ιστορία και παράδοση του νησιού.
Τα προϊόντα μας το Κρασοτύρι της Κω, το Τυροβολάκι, η Κατσικίσια γραβιέρα παράγονται αποκλειστικά από αιγοπρόβειο γάλα του νησιού της Κω !
Σαλάτα με αμπελοφάσουλα, πομοντόρια και κρασοτύρι
Υλικά
Μερίδες: 4-6
περίπου 11⁄2 κιλό αμπελοφάσουλα, καθαρισμένα
8 πομοντόρια, κομμένα στη μέση, ξεσποριασμένα και σε κυβάκια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτά φετάκια
τα φύλλα από 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
120 ml ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
150 γρ. κρασοτύρι *, χοντροτριμμένο
100 γρ. αμύγδαλα λευκά, καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι και χοντροσπασμένα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Βράζουμε άφθονο αλατισμένο νερό σε δύο μεγάλες κατσαρόλες και όταν κοχλάσει ρίχνουμε τα αμπελοφάσουλα και τα βράζουμε για περίπου 8- 10 λεπτά. Κάνουμε τη διαδικασία σε δύο κατσαρόλες, για να μην πέσει η θερμοκρασία του νερού όταν βάλουμε τα φασολάκια και να βράσουν σωστά.
Μόλις είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε μια λεκάνη με κρύο νερό, στο οποίο έχουμε προσθέσει παγάκια, έτσι θα σταματήσει ο βρασμός και θα διατηρήσουν το πράσινο χρώμα τους.
Τα σουρώνουμε, τα βάζουμε πάνω σε καθαρή πετσέτα και τα πιέζουμε με την πετσέτα ώστε να στραγγίξουν από τα πολλά υγρά τους.
Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με τα πομοντόρια, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού.
Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Σκορπίζουμε από πάνω το τριμμένο τυρί, τα αμύγδαλα και σερβίρουμε.
Μυστικά
*Πικάντικο τυρί, ωριμασμένο μέσα σε οινολάσπη, που φτιάχνεται στην Κω.
Το αναζητάμε σε ντελικατέσεν και καλά μπακάλικα ή το αντικαθιστούμε με άλλο πικάντικο τυρί.
Αφήστε μια απάντηση