Sign In

  • Μεθυσμένο κοτόπουλο με μπύρα και πολύχρωμες πιπεριές

    1 κοτόπουλο 1.200 γρ. περίπου, κομμένο σε μικρές μερίδες

    1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε μακρόστενα κομμάτια

    1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μακρόστενα κομμάτια

    1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε μακρόστενα κομμάτια

    200 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες

    4 φύλλα δάφνης

    1 ποτήρι του νερού μπύρα

    3 ξερά κρεμμύδια (τα 2 τριμμένα στο τρίφτη, το 1 σε φέτες)

    1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο

    4-5 φρέσκες ντομάτες ή 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ

    100 ml ντοματοχυμό

    1 κ.γ. ζάχαρη

    αλάτι πιπέρι

    1/2 κιλό ζυμαρικό επιλογής σας, ή ρύζι πιλάφι, ή πατάτες τηγανιτές για συνοδευτικό

    Εκτέλεση συνταγής

    Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο, σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, και σοτάρετε τα κομμάτια κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν απ” όλες τις πλευρές. Τα αφαιρείτε με τσιμπίδα και τα αφήνετε σε πιατέλα.

    Ρίχνετε στη κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, σοτάρετε τα κρεμμύδια μαζί με τις πιπεριές για 2 λ ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Ξαναβάζετε στη κατσαρόλα και τα κομμάτια κοτόπουλου, προσθέτετε τα μανιτάρια, τα φύλλα δάφνης, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα,  για 3-4 λ. 

    Προσθέτετε τη μπύρα, τις ντομάτες ψιλοκομμένες, το ντοματοχυμό και μόλις πάρει βράση, σκεπάζετε τη κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωιτά και σιγοβράζετε το φαγητό για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να γίνει και μαλακώσει καλά το κοτόπουλο. Αν χρειαστεί συμπληρώνετε λίγο νερό ζεστό ακόμα. 

    Αν το σερβίρετε με ζυμαρικό, θα ρίξετε λίγο νερό παραπάνω για να μείνει περισσότερη σάλτσα. Έχετε ήδη βράσει το ζυμαρικό σας αλ τέντε, το στραγγίζετε και το ρίχνετε μέσα στη κατσαρόλα με το κοτόπουλο και τη σάλτσα. Το ανακατεύετε ελαφρά και το αφήνετε για 2 λ. Αν το σερβίρετε χωριστά ή αν προτιμήσετε ρύζι πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές για συνοδευτικό, θα ξεσκεπάσετε τη κατσαρόλα για να σωθεί περισσότερο η σάλτσα σας.

     

    Περιγραφή
  • Download μεθυσμένο-κοτοπουλο.png

Από το παραδοσιακό κρεοπωλείο που ιδρύθηκε το 1980, το “Αφοί Αποστολόπουλοι” εξελίχθηκε σε ένα σύγχρονο κατάστημα το οποίο πληροί τα ευρωπαϊκά πρότυπα όσον αφορά τις εγκαταστάσεις, τις συνθήκες υγιεινής που απαιτούνται από τη νομοθεσία και την μοντέρνα σχεδίαση.

Στο κατάστημά μας έχουμε την γνώση να παρέχουμε στον πελάτη μας ό,τι κρέας και κοπή μας ζητήσει αφιερώνοντας χρόνο στην συνεχή μας ενημέρωση διαρκώς σε διαφορα σεμινάρια μαγειρικής και κοπής κρέατος. Το κατάστημα μας προμηθεύεται κρέατα από μικρές ελληνικές φάρμες που εμείς αναζητούμε και επιλέγουμε εάν κι εφόσον πληρούν τις προδιαγραφες ποιότητος που εμείς θέλουμε.

Τα κρέατα που μπορεί κάποιος να βρει στο κατάστημά μας είναι νεαρά μοσχάρια 8 εως 12 μηνών από Καρδιτσα & Τρικαλα, μοσχίδες (θηλυκά μοσχάρια ελεύθερης βοσκής) από Καρδιτσα, Τρικαλα & Όλυμπο, χοιρινά από Καρδίτσα φυτικής εκτροφής, κοτόπουλα ελληνικά Νιτσιάκος Ιωαννίνων ελεύθερης βοσκής, Πίνδου βιολογικά καθώς και βιολογικά Τριπολεως BioGreco.

Επιπλέον το κατάστημα μας διαθέτει εκτός των κλασσικών κρεάτων μεγάλη ποικιλία σε εξειδικευμένα κρέατα όπως είναι ο ελληνικός μαύρος χοίρος, ελληνικό βουβαλίσιο κρέας Κερκίνης και λουκάνικα βουβαλίσια ενώ διαθέτουμε και όλη την γκάμα του αμερικάνικου μοσχαριού blackangus όπως ribeyeprimequality, tenderloin(φιλέτο), picanhaburgerangus καθώς και οποιοδήποτε άλλο κομμάτι από το angusbeef το οποίο μπορούμε να σας φέρουμε.

Τελος, εκτός των κρεάτων, το κατάστημα διαθέτει ένα υπερσύγχρονο εργαστήριο στο οποίο εμείς επεξεργαζόμαστε το κρέας, το μαρινάρουμε και του δίνουμε τελική μορφή για ψήσιμο. ‘Ολα μας τα κρεατοπαρασκευάσματα γίνονται με αγάπη και μεράκι σκεπτόμενοι τις ανάγκες και τον περιορισμένο χρόνο του σύγχρονου ‘Ελληνα με αποτέλεσμα εμείς να φροντίζουμε να έχετε ένα γρήγορο, νόστιμο, υγιεινό, θρεπτικό κι εύκολο στο μαγείρεμα γεύμα!

Ελάτε στο κρεοπωλείο ή επικοινωνήστε για οποιαδήποτε πληροφορία για τα προϊόντα, τις παρασκευές ή τις υπηρεσίες μας.

Αναλαμβάνουμε :

Διανομή κατ οίκον με ιδιωτικό ψυγείο της εταιρίας μας,

Τροφοδοσίες σκαφών με συσκευασία vacum των προϊόντων,

Τροφοδοσίες επιχειρήσεων εστίασης,

Σούβλισμα αρνιών στη σούβλα του πελάτη,

Έτοιμα κοκκορέτσια σούβλας στη σούβλα του πελάτη,

Δυνατότητα πληρωμής με κάρτα κατά την παράδοση των προϊόντων στο σπίτι του πελάτη.

Συνταγή

Μεθυσμένο κοτόπουλο με μπύρα και πολύχρωμες πιπεριές

1 κοτόπουλο 1.200 γρ. περίπου, κομμένο σε μικρές μερίδες

1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε μακρόστενα κομμάτια

1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μακρόστενα κομμάτια

1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε μακρόστενα κομμάτια

200 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες

4 φύλλα δάφνης

1 ποτήρι του νερού μπύρα

3 ξερά κρεμμύδια (τα 2 τριμμένα στο τρίφτη, το 1 σε φέτες)

1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο

4-5 φρέσκες ντομάτες ή 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ

100 ml ντοματοχυμό

1 κ.γ. ζάχαρη

αλάτι πιπέρι

1/2 κιλό ζυμαρικό επιλογής σας, ή ρύζι πιλάφι, ή πατάτες τηγανιτές για συνοδευτικό

Εκτέλεση συνταγής

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο, σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, και σοτάρετε τα κομμάτια κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν απ” όλες τις πλευρές. Τα αφαιρείτε με τσιμπίδα και τα αφήνετε σε πιατέλα.

Ρίχνετε στη κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, σοτάρετε τα κρεμμύδια μαζί με τις πιπεριές για 2 λ ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Ξαναβάζετε στη κατσαρόλα και τα κομμάτια κοτόπουλου, προσθέτετε τα μανιτάρια, τα φύλλα δάφνης, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα,  για 3-4 λ. 

Προσθέτετε τη μπύρα, τις ντομάτες ψιλοκομμένες, το ντοματοχυμό και μόλις πάρει βράση, σκεπάζετε τη κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωιτά και σιγοβράζετε το φαγητό για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να γίνει και μαλακώσει καλά το κοτόπουλο. Αν χρειαστεί συμπληρώνετε λίγο νερό ζεστό ακόμα. 

Αν το σερβίρετε με ζυμαρικό, θα ρίξετε λίγο νερό παραπάνω για να μείνει περισσότερη σάλτσα. Έχετε ήδη βράσει το ζυμαρικό σας αλ τέντε, το στραγγίζετε και το ρίχνετε μέσα στη κατσαρόλα με το κοτόπουλο και τη σάλτσα. Το ανακατεύετε ελαφρά και το αφήνετε για 2 λ. Αν το σερβίρετε χωριστά ή αν προτιμήσετε ρύζι πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές για συνοδευτικό, θα ξεσκεπάσετε τη κατσαρόλα για να σωθεί περισσότερο η σάλτσα σας.

 

Διεύθυνση

Αξιολόγηση (1)

5.0 out of 5.0
Εξυπηρέτηση 5.0
Ποιότητα 0.0
Τιμή 0.0
  • MARIA KALAMIDA
    19 Φεβρουαρίου 2022 at 22:05

    ΤΕΛΕΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ.

    Helpful Review

Προσθήκη Αξιολόγησης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εξυπηρέτηση
Ποιότητα
Τιμή

Verified Listing

Στείλτε μήνυμα

    Επιθυμητός τρόπος επικοινωνίας

    Τώρα Ανοικτά

    Ωράριο Επιχείρησης

    • Δευτέρα 08:00 - 17:00
    • Τρίτη 08:00 - 21:00
    • Τετάρτη 08:00 - 17:00
    • Πέμπτη 08:00 - 21:00
    • Παρασκευή 08:00 - 21:00
    • Σάββατο 08:00 - 17:00
    • ΚυριακήΚλειστά