Sign In

  • Μουστοκούλουρα Δαρεμά

    Τα μουστοκούλουρα του φούρνου Δαρεμά έχουν μπει στον οδηγό του Michelin

    Ο φούρνος Δαρεμά, από το 1948 έως σήμερα, φτιάχνει τα πιο νόστιμα, τραγανά και μυρωδάτα μουστοκούλουρα που υπάρχουν. Δεν είναι τυχαίο ότι αναφέρονται στον διεθνή οδηγό Michelin, αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος που θα σε κάνει να τα αγαπήσεις.

    Οι πρώτες ύλες του μουστοκούλουρου είναι ο μούστος, το αλεύρι και η ζάχαρη. Το σχήμα του μπορεί να είναι στρογγυλό (με ή χωρίς τρύπα στη μέση) ή πλεξουδωτό, ενώ υπάρχουν πολλές συνταγές ανά περιοχή της Ελλάδας με διαφοροποιήσεις ως προς την παρασκευή του. Ένα τεμάχιο 35γρ αποδίδει 135 θερμίδες, 2,1γρ πρωτεΐνης, 21,5γρ υδατάνθρακα και 5γρ λιπαρών.

    Ο μούστος που περιέχει είναι πλούσιος σε βιταμίνη Α, βιταμίνη C και σύμπλεγμα βιταμινών Β, ενώ περιέχει και ιχνοστοιχεία όπως το ασβέστιο, ο φώσφορος, το κάλιο και ο σίδηρος.

    Περιγραφή
  • Download 05-img_19_moustokouloura.jpg

Στα τέλη του 1800 ο προπάππους μας Κωνσταντίνος Δαρεμάς ανοίγει ένα παντοπωλείο στο Μαρκόπουλο Αττικής. Ο Γεώργιος και η Σοφία Δαρεμά το 1950 το μετατρέπουν σε φούρνο. Έκτοτε λειτουργεί αδιάλειπτα και παράγει χειροποιήτα αρτοσκευάσματα από εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και βιολογικό κρασί παραγωγής μας.

Με σκληρή δουλειά και με αρχές τους την προσήλωση στην παράδοση, την ποιότητα καθώς και την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πελατών, άρχισαν να κάνουν ευρύτερα γνωστό το αρτοποιείο πέρα από τα όρια της πόλης του Μαρκοπούλου. Σε αυτό συνέτεινε και η παρασκευή μιας ποικιλίας ξεχωριστών προϊόντων με κυριότερο όλων το φημισμένο πλέον μουστοκούλουρο Δαρεμά.

Μετά από περισσότερο από μισό αιώνα λειτουργίας, συνεχίζουμε και πορευόμαστε με τις ίδιες αρχές με τις οποίες μας «μπόλιασαν» οι γονείς μας. Τα μυρωδάτα κουλούρια, το φρέσκο ψωμί, τα υπέροχα τσουρέκια καθώς και μια ποικιλία από διάφορα αρτοποίηματα όπως φρυγανιές, κριτσίνια, παξιμάδια αλλά και διάφορα προϊόντα σφολιάτας βγαίνουν καθημερινά από τον φούρνο μας και συνεχίζουν να γεμίζουν με μυρωδιές όλη την πόλη και με όμορφες μνήμες το σύνολο των ανθρώπων που μέχρι σήμερα μας εμπιστεύονται την διατροφή τους.

Το αρτοποιείο Δαρεμά συνεχίζει να υπάρχει στην κεντρική πλατεία Μαρκοπούλου κάνοντας το ¨ταξίδι¨σε αυτό κάθε φορά μία γευστική εμπειρία.

 

Συνταγή

Μουστοκούλουρα Δαρεμά

Τα μουστοκούλουρα του φούρνου Δαρεμά έχουν μπει στον οδηγό του Michelin

Ο φούρνος Δαρεμά, από το 1948 έως σήμερα, φτιάχνει τα πιο νόστιμα, τραγανά και μυρωδάτα μουστοκούλουρα που υπάρχουν. Δεν είναι τυχαίο ότι αναφέρονται στον διεθνή οδηγό Michelin, αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος που θα σε κάνει να τα αγαπήσεις.

Οι πρώτες ύλες του μουστοκούλουρου είναι ο μούστος, το αλεύρι και η ζάχαρη. Το σχήμα του μπορεί να είναι στρογγυλό (με ή χωρίς τρύπα στη μέση) ή πλεξουδωτό, ενώ υπάρχουν πολλές συνταγές ανά περιοχή της Ελλάδας με διαφοροποιήσεις ως προς την παρασκευή του. Ένα τεμάχιο 35γρ αποδίδει 135 θερμίδες, 2,1γρ πρωτεΐνης, 21,5γρ υδατάνθρακα και 5γρ λιπαρών.

Ο μούστος που περιέχει είναι πλούσιος σε βιταμίνη Α, βιταμίνη C και σύμπλεγμα βιταμινών Β, ενώ περιέχει και ιχνοστοιχεία όπως το ασβέστιο, ο φώσφορος, το κάλιο και ο σίδηρος.

Διεύθυνση

Προσθήκη Αξιολόγησης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εξυπηρέτηση
Ποιότητα
Τιμή

Verified Listing

Στείλτε μήνυμα

    Επιθυμητός τρόπος επικοινωνίας

    Τώρα Ανοικτά

    Ωράριο Επιχείρησης

    • Δευτέρα 06:00 - 21:30
    • Τρίτη 06:00 - 21:30
    • Τετάρτη 06:00 - 21:30
    • Πέμπτη 06:00 - 21:30
    • Παρασκευή 06:00 - 21:30
    • Σάββατο 06:00 - 21:30
    • Κυριακή 06:00 - 20:00